A blog about lifestyle and my story..

Kenang daku di hari bahagia..(Part 2)

Masih mencari tajuk yang sesuai..hehe
.
4.11.17(sabtu)- my very very big day ! Dah ready mental and fizikal utk menghadapi hari tersebut. Dalam hati dah berdoa banyak2 supaya wedding dress will suit me well. Alhamdulillah nasib baik tak nampak kurus tp lebih berisi. Ni iols suka! Hewhew
.
Dalam pkul 10pagi dah start mekap. 2jam after that selesai berpakaian. Perantin laki tak sempat nk bsiap kt homestay, last2 dtg bersiap kt rumah. Jam 12.30 tengahari rombongn lelaki dah dtg. Bila keluar je dari pintu nampak org ramai masya Allah, ketaq2 terus lutut nak melangkah. Dgn keazaman dan semangat waja. Iols berjalan dipimpin oleh pengapit yang setia menemani di sisi, mengelap peluh dan hingus. Haha. Terima kasih bell, adik praktikal unit ICT kt tmpt iols kerja.
.
So, masa first keluar dr rumah, iols mcm dah blur kejap kena buat apa. Nasib baik ada en photographer yg guide kena buat apa2. Haha. Punboleh. Ok, mula2 dia dtg kena salam cium tgn dia. Huhu tak biasa lak. Lepas tu masa berarak, duduk dulu tengok ptunjukan silat. Yg ni iols terharu sebab membe iols yg kecik2 membesar bersama willing mo sponsor silat utk big day iols. Dalam 15minit mcm tu,ptunjukan tamat. Kami pun berarak ke atas pelamin. Humangai, ramai betul org masa tu. Iols sempat2 curi nampak org yg iols kenal. Ada kak ila, haji yg kedai dia satu bangunan dgn ofis iols. Ada ofismate. Paling tak sangka bos2 kami pun sudi dtg. Huhuhu. Kemudian acara makan beradab, time ni tak fikir apa dah sebab kan lapar, makan je tak cover. Cuma iols pelik, asben yg selama ni kuat makan tiba2 masa tu terus tak selera. Hahaha ! Lepas makan, acara potong tekak, seterusnya bergambar bersama keluarga, sedara sahabat handai. Dan last sekali photoshoot outdoor. Time ni mata mmg dah rabak, banyak kali tanya photographer dah boleh stop ke belum? Hehe. Dah tak fikir apa selain nak tidur. Uhuk uhuk.
Maka tamatlah cerita majlis perkahwinan iols setakat ini. Rasa terharu, macam mimpi dan macam2 perasaan ada. Dan terharu dapat sambutan, hadiah yg banyak. Tuhan je dapat balas semuanya. Tp yg paling ditakuti adalah hidup selepas berkahwin. Semoga dapat tempuh alam baru ni dgn hati yang kental, almaklum la iols ni hati tisu ckit. Heheheh kbai~~

2 comments:

  1. Berseri-seri Naddy time ni ;-)

    Eh! sejak bila tukar template ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mrs. A.. baru lg, kaklen tolong tukarkan kihkih

      Delete

My Instagram