Total Pageviews

Thursday, 7 February 2013

Perwira DiHatiku..

    Oh my ! Seriously I miss kenangan2 dekat perwira. Arghh ! Masa kenapa lah kau cepat sgt berlalu ? Bkn lah aku nak kata kwn2 kat ruma sewa aku tak best. In fact, diorang sgt lah sekepala. Kwn2 aku si ziha, yard, paez and sume2 lah satu rumah mmg ngam abes lah. Kdg2 tu kalo g mana2 sorg taknk p abes sume takde feel nk p. Nmpak tak btape close nye tu ? *korang mohon terharu* But apa yg buat aku rindu kolej tersebut ialah persekitaran dia. Kalau kat kolej dulu, kau boleh pegi turun naik mana2 tingkat yg kau nak tuk melawat kwn2 kau. SKg ? Ruma sewa aku plg koman pun g tgkat dua bilik sndri. Eh ? And kalau kat kolej dlu, pemandangan luas sikit. Lg pulak kalau bilik kau ngadap blok laki mcm aku, mmg tiap2 malam main tinjau2. Opss kantoi ! Haha. But, what I want to note here is, aku rindu sgt2 roomate2 tsyg aku. Lg2 mase sem 2 . Waktu sem 1 pun seronok, cume dsbbkan ade manusia yg tak best, so terus jd tak best. Kalau kat perwira, satu ruma tu mcm satu family. Even pd dasarnya aku just lebih rapat ngn dak bilik aku je. hewhew *okayy amek napas japp*
   Rindu nya pd kak shida, ain and kak ya, oh tidak lupa akk tea (akk bilik sebelah yg sgt kuat bebel). kikiki. Aku suka panggil dia mak tiri, sbb kalo dia masuk je bilik aku, keje dia tak lain dr pot pet pot pet *mampus aku kalo dia baca*. Tapi akk niy best, sbb dia kalau baik, baik sgt. Dia selalu buatkan air untuk aku, then story2 mcm2 lah. Syg kak teha ! Ain plak, since sem 1 aku roomate ngn dia, so takbole bpisah dah melekat abes. hehe. Selalu gak gado tp aku akan pujuk dia dgn belikan ape2 smbil tulis surat 'I'm sory ain'. hehe. Sweet kan aku ? Kak shida, akk yg plg aku syg ! Akk niy pun mase sem 1 jadi housemate aku, tp sem 2 dia jd roomate plak. Mmg sekepala habis, wlaupun umur jauh juga dr aku, tp pngai tak kurang same. kehkeh. Kak ya plak, mule2 tgok cm sombg2 tapi dah kenal, hamekk ! boleh tahan gila2 gak. hihi. Keje kitorg, tiap2 malam akn bercerita smpi bosan. Lepas tu kalau dah bosan sgt, bukak lagu smbil buat tarian ala2 nak mintak penampa. HAHA. Sgt best ! Kitorg selalu mkn same2, kua same2 tu jarang lah sbb memasing bz ngalahkn pdane mntri. so biase bmanja2 kat dlm bilik jla. aiceyh ! Masih segar diingatan (cewahh..ayat aku nyampah abes bila baca), waktu last day kitorg di perwira, minggu exam waktu tu. Ntah mcm mana, black out plak dah satu kolej. Mmg haruk gila budak2 laki niy. memasing lawan suara anta blok. Tu yg bestnya perwira, meriah. Kolej lain ade ? haha. Then waktu tu aku plak tgh dilanda kesedihan. Puihh ! knonnya tak selera lah nak makan. But, bila dah gelap cmtu mula lah rase lapar tahap cipan. Ngengade kan ? So kak shida td dgn baik hatinye sanggup share mknan dia. Terharu sgt :'( Kitorg berempat makan sesame dlm gelap hanya bertemankan lampu handphone. Bunyi mcm Bersamamu kan ? tp rase cm close gile2. Haihh serious rindu nye kat perwira. Kat perwira juga lah aku mula kenal si tirah. Smpi skg kitorg sgt rapat andd siap satu ruma lg tau,tak bole bpisah gak hikhik. and situ juga mulenye ptemuan aku dgn....Eh ? Lari topik. haha. Kbai.