Total Pageviews

Friday, 4 July 2014

The Meluat..

     Hai ols ! Mcm dah berhabuk je iols rasa blog iols ni. Al maklum lah, lately ni agak kelam kabut ayam sikit siapkan all the thesis, project and bla bla bla. Alhamdulillah, berakhir sudah semuanya. So, now iols tinggal nak internship then In Sha Allah next year boleh grad degree. Wehooo~ Sesuatu yang sudah lama dinanti, hampir sampai ke kemuncak.
     Tp apa yg iols nak cerita kat sini sbnrnya bukan psl tu. Iols nak cerita pasal kisah kawan2 iols yg iols terpaksa tinggalkan sbb dah habis belajar. Sobsssssssss ! The Meluat, nama diberi. Kenapa Meluat? iols sndri tak ingat pasal apa nama ni lekat, tapi yg iols pasti geng iols ni memang sentiasa buat org meluat. Kah !
      Okayy, before that, lemme introduce each of the members. First is Tira. Tira ni adalah org yg plg lama bertahan ngn aku. Dari 1st aku jejak kaki masuk ke U sampai lah hari terakhir pun, we still together. Bunyi mcm acah acah sweet je. Tp yg aku nak cerita pasal dia, mase mula2 aku kenal dia dlu, dia sumone yg aku bole ckp agak sopan orgnya dan lembut je bila bkata2. Tp bila lama lama aku kenal dia, aku rsakan otak dia mula mereng and totally berubah. Kahkah ! Antara ktorg, dia yg plg suka meroyan dekat twitter after me. Hehe. Tira selalu kena buli bab hati n perasaan ngn ktorg sebab ktorg suka kenen2 kan dia dgn mamat tu mamat ni, wlaupun sbnrnya dia tak suka pun mamat tu. Tp satu tentg si tira ni, dia jarang gila nak marah tp bila sekali dia marah, ktorg semua akan takut ngn dia. Hahaha. The next is Ziha. Ziha adalah yg plg bijak antara kami. Dia ni asalnya dlu lagi lah aku tgok jenis tak bpe campur sgt org2 kbiasaan sampai aku nk btegur dgn dia pun jadi takut. But lastly, rupanya antara ktorg dia lah yg paling nakal, gila dan mulut bising. But, kalau dia marah or merajuk, please jgn dekat okay? Aku rasa aku kot paling selalu gaduh ngn dia sbb kdg2 ktorg berbeza cara. Haha. Tp apedehal, lama lama ktorg akan baik balik. Then, lemme introduce Yard. Haa budak ni lagi sorg masuk air. Boleh dikatakan semua geng aku ni tak de sorang pun tertinggal perangai gila dia. Tp antara kami, yard ni agak serious sikit kalau buat keje, tapi cuba pegi berjimba, kalau dia takde iols rasa sunyi jugak lah suasana. Haha. Paling tak bole lupa kalau tgh gegosip, soalan lazim akan keluar dr mulut dia 'serious aaaaaaaa?'. And kdg2 dia punya blur tu susah nak jangka. Tp ktorg bole syak dia kelentong ktorg sumtimes bila dia buat2 tanya soklan yg sama berulang kali kat ktorg. Haha. Suara dia kalau bergabung dgn ziha, mmg Molotup ! Then lastly ialah Faezah. Sory to say, faez ni yg paling baik dan lembut antara kami. And dia juga selalu ditipu sebabkan dia selalu pcaye semua yg kami ckp kat dia. And and, paling iols kesian, dia selalu kena buli sbb kan dia agak takut dgn gelap. So bebudak ni suka sgt tutup lampu malam2, buat rambut ke depan smpi tutup muka, and pegi terkam dia. Hahahaha. That time, aku just mampu gelak je sbb kalau aku pun tunjuk perangai takut nanti aku plak kena diorg keje kan. Hehe. Tp itu semua gurauan, so faez jgn amek hati okay? Kompem kau akn ingat ni sampai bebila.
        So, inilah dia kisah kami 5 serangkai. Mcm mana kami bole rapat ? If tak silap, masa tu sem satu lab pertama kelas. Tyme tu tak ramai pun yg dtg al maklum lah, minggu pertama start kelas. Then, asalnya iols, Yard, Ziha and Tira je yg kamceng. Faez pulak adalah rumet mereka, so suddenly semua nya kamceng. They're my best mates ! 3 tahun dekat sana, diorang lah yg ada waktu susah senang, sedih gembira iols. Iols rasa ktorg sampai skg bole kamceng sbb kan ktorg ada hobi yang sama iaitu berkaroke dan berswimming ! Seminggu tu kalau tak pegi karoke mmg tak sah. Pulak tu, before sampai tmpt karoke lagi, memasing dah berebut cop no giliran nak nyanyi. Serious talk, selama aku pegi karoke ngn org lain, tak pernah aku kena berebut cmni. Hahahaha. Haa satu lagi ! Hobi ktorg adalah watch movie seram ! Ktorg kalau pegi tgok movie pun hanya bila ada cerita seram je. Then, mule lah semua nak rerebut duduk tengah. Then bila jerit suara paling kuat tak pandang kiri kanan. Haha. They're all fun. We enjoy doing things together sampai tahap kalau sorg takde, semua tak nak pegi hengko ! Bergaduh ? Tak payah cerita lah, itu semua dah lali ngn ktorg. But ktorg berjaya buktikan psahabatan ktorg bukan fragile mcm someone said ! Rindu weyhh korang semua, ingat lagi bila kita bosan2 tetiap malam, kte pegi round2 parit raja, lepas tu hon sana sini bersepah, kalau naik kereta Yard, kte main vromm vromm depan kedai makan. Haha.Our last moment at Gambang, akhirnya berjaya juga kte pegi bervacation bersama kan? Bila lagi wehh nak mcm tu lagi. Arghhh, korang sorry if selama kte kenal iols ada menyakitkan hati dgn perangai iols yg ala bebudak ni, and iols ada kasar2 bhase ngn hengkorang. Korang adalah sahabat iols yang paling ter ter terrrrbaik ! *ala ala kak ton*