Total Pageviews

Wednesday, 10 July 2013

Cikgu Zekeri

   Assalamualaikum. Lame plak tak buat entry. Okay entry kali niy khas dibuat untuk sorang cikgu yang paling aku ingat dlm hidup. Nama dia Cikgu Zekeri. Ntah kenapa aku tetibe plak teringat dia. Act cikgu niy mengajar aku dari darjah 4 sampai darjah 6. Apa yang istimewa nya cikgu niy ? Ntah lah. Yang aku bole ckp, dlm reramai cikgu, cikgu niy lah yg paling baik dgn aku. Memula aku sendiri pelik kenapa dia baik sgt dgn aku. Lg pulak masa tu aku darjah 4, aku ingt dia nk amek kesempatan kat aku. Hewhew. Nak2 pulak cikgu ni yang paling ensem kat skola waktu tu plus plus muda lagi. Tp ramai yg ckp cikgu niy garang gila. Tp bagi aku ? Tak garang lansung ! Haha. Still ingat lagi, waktu tu aku darjah 4, cikgu niy ajar aku Pendidikan Seni. Bygkan mase tu dia suruh kitorang semua buat lukisan guna krayon and lidi. Buat satu pemandangan laut. Budak2 lain semua buat sendiri, tapi cikgu tu boleh buatkan untuk aku pulakk. Haha. Mst ramai yg tak puas hati kan waktu tu ? Tp mase tu aku tak matang lg*cewahh mcm skg dah matang plak kan? So setiap kali cikgu tu bg layanan mcm tu, aku malu gila. And kalo jumpa dia mst aku menyorok. hahaha.
     Then, sampai lah naik darjah 6 dia ajar aku sains plak. Dia tnya sorang2, siapa tak dapat kena berdiri. Bila sampia giliran aku, aku mcm ragu2 nak jwb, lepas tu dia bole tolong aku bg jwapan! Haha. Mmg terbaik sgt cikgu niy. Sampaikan ayah aku naik kereta ape pun cikgu tu tahu. Pelik kan ? And still ingat jugak, waktu last2 after UPSR, tyme tu bebudak darjah 6 niy still lah kena dtg even dah tak study kan. Memasing bwk lah permainan memasing, duduk dlm klas and main sesame. Oh bosan ! haha. Then waktu tu aku tgh main ceper(tutup botol). Tetbe ade budak panggil aku, ckp cikgu Zekeri nak jumpa dekat bengkel. Ah sudah ! Dah kenapa dia nak jumpa aku kan. So aku ajak bestfriend aku, epi teman aku. Rupanya cikgu tu saje panggil sbb nak ajak borak. Adoi ! Dah la tyme tu dia tgh lepak ngn Cikgu Fadhil sekali. Malu tak terkire. Then smpi skg aku still ingt pesan dia 'lps niy belajar rajin2'. And sampai lah sekarang aku berusaha cari cikgu tu punya fb and everything pasal dia. Sbb dengar cter dia dah pinda :( Cikgu, entry niy untuk cikgu. Kalau lah cikgu baca saya nak bgtahu yg saya selalu ingt pesan cikgu. Alhamdulillah skg dah ke peringkat degree. And teringin nak contact cikgu tuk tnya kaba. Sesape yg ade contact no.cikgu tu please gimme orait ? Love you all :*