Total Pageviews

Friday, 26 September 2014

Fall in Love with Lost World of Tambun !

        Hai cuols. Lama sudah rasa iols tak mengarang blog. Sbb kan skg ni tgah praktikal, jadi iols rasa mase yg ade dibuang dgn tido je. Haha. So ! What im gonna story today ? I guess cuols baca tajuk entry je ni mesti dah agak kan? So, lets begin the story. Bismillah~

        Nak dijadikan story iols dgn family berangkat ke Perak pd 12hb Sept haritu. Malam tu before naik ke Utara, singgah Shah Alam ambil my sista and brother yang stay sana. Sempat juga kami makan nasi ayam penyet malam tu. Fheww~ My favorite food all the time. Sape nak pinang iols kena reti masak ni k *berangan*. Okay sambung story lah, sory dah menyimpang pulak. Hehehehe...

        Okay then, after makan makan minum buang air ke apa semua, kami sampai kat homestay perak pada jam 3 pagi. So late kan ? Ni semua sbb masing masing ade urusan tak dpt dielakkan. Actually at first rasa cm tak best jugak nak ke sana sbb tido kat homestay. I prefer hotel much better. Hehe. But, after sampai sana, iols tgok not bad lah homestay dia. Semua nya lengkap. Cuma satu je, dia tak pasang aircond in every room. Ngehhhh. Mengada kan ? Next, bila dah sampai sana pukul 3 ofcourse badan dah letih litak(loghat mak ayah which mean penat teramat). So, iols yang sebilik with my sista, angah terus beradu dgn lena nya lah tak kisah takde aircond ke tak cukup tilam ke apa. Then, esoknya, iols tersedar seawal 8 pagi (subuh lajak). Iols pun pelik, diorang ni tanak pegi mandi manda ke? Dah pukul brape rumah sunyi sepi je. Then iols pegi jenguk jenguk kat ruang tamu dgar mak and adik adik tgh seronok gelak gelak. Hajat hati nak sambung tido terus terbantut, end up iols pun gelak sekali. Tak berapa lama lepas tu, my cazen, si biela pun sampai. Yeay ! oh lupa nak story, kami mmg dah plan nak ajak dia join skali sbbkan dia dekat, and lama tak bervacation sama sama. So, pagi tu dihabiskan dgn gosip dan breakfast yg ayah beli di kedai bhampiran.

        After dah selesai semua, dalam pukul 10 camtu we decide nak gerak ge Lost World of Tambun. Kelebihan mengajak si biela ni ialah dia mahir jalan kt Perak ni, so dia jelah jadi tourguide kami. Haha. Lepas hitu hini yg cenggitu cenggini, kami pun sampai aa kat sana. Takde lah jauh sgt kot dr homestay ktorg kat Meru tu. Tp orang nya punya lah ramai, salah hari lah pegi sbbkan masa tu cuti skola. Tp takde masalah cz nak main games dalam tu tak perlu beratur lama pun. Seronok sgt kt sana cuz bayar rm50 je sekepala tp we'ols akan dapat pegi 3 themes which is mandi manda, main permainan like roller coaster and etc, and also bole pegi zoo. Jyeahh tu yg diidamkan, iols mmg dah lama sgtt nak merasa pegi zoo. Lagi pulakk, binatang dlm tu semua nya tak duduk dlm sangkar so bole lah main pegang pegang, bole pandang pandang, jangan malu segan, ewahhh~

        So, dah habis mandi acara malam pulakk, kami sambut birthday iols ngn my sista along wlaupun dah belated. Hewhew. Buat makan makan sikit, menu utama adalah nasi Arab and oreo cheese cake. Pheww now I'm craving backkkk. Dah rehat rehat semua, rasa mcm tak lengkap and takbole jadi kalau dtg jauh jauh tp duduk teperap je kan rumah kan, so we'ols decide tuk pusing pusing Ipoh. Biela bawak ktorg jalan kt Dataran situ (iols lupa apa nama dia), tgok air pancut tp dari dalam kete jela, and lastly jalan cuci mata kt Gerbang Malam yg pada awalnya iols ingat nama dia Lebai Malang. Kakakaka. GM is a place mcm bazar karat or most likely we called it Pasar Malam. Then, malam tu memasing pengsan terus, dah tak larat nak sambung gosip. The next day, atau last day nya, kami rehat rehat je kat ruma before berangkat balik. Biela pun balik awal sbb ade assignment nak dibuat, lupa sekejap bila berjalan sakan. Haha. Sampai rumah malam tu, then esoknya keje. *sighh* We really enjoy the moment sbb dah lama sgt rasa tak pergi melancong ngn family jauh jauh mcm tu. So next vacation ? Langkawi maybe ! Hakhak.
End of the story..