A blog about lifestyle and my story..

Kenang daku di hari bahagia..(Part 1)

Pejam celik pejam celik dah nak masuk sebulan dah iols bertukar status .Tiba2 rasa nak mengimbau kenangan pada masa tu....
.
2.11.17(khamis)- iols masih lagi bekerja seperti biasa. Oleh kerana nak bercuti lama selepas majlis, maka gigihkan jua hati ke tmpt kerja walaupun hati dah takdak kt sana. Haha. Tambah2 bila org keliling asyik menyakat and suruh balik berehat. So iols pn beranikam diri minta kebenaran bos utk balik awl dari biasa. Bos kasi dgn syarat 'siapkan dulu report yg sy mnta tu'. Hahahah. Balik ke rumah, khemah dah siap pasang, jiran lama satu keluarga dah dtg masukkan goodies dan bunga telur, bridal dtg nak pasang pelamin. Penat alahai. Tapi disebabkan excited, lupa terus penat dan muka busuk baru balik kerja. Haha ! Aktiviti malam adalah berinai. Hakak inai tu dtg punya la awal, masa tu iols baru balik dr beli brg dkt market. Mandi 10 mnit je terus pakai, tak sempat makan, 3 jam mnunggu inai kering. Haha. Masa tu debar baru terasa nak menghadapi hari esok... Dup dap dup~

Detik 3.11.17(jumaat)-hari iols bertukar status jadi bini org. Hehe. Bangun pagi2 rasa macam mimpi. Nikah lepas asar, masih ada byk lagi masa nak debar. Lepas solat jumaat majlis cukur jambul dik kandar, anak buah. Waktu ni iols dah start utk bermekap. Dalam 2 jam mekap, pkul 4.45 rombgn tok kadi sampai. Walaupn tak nampak sebab dalam bilik. Tapi dah mula rasa cm nak pengsan. Tu boleh berlagak tenang lg. Pkul 5ptg rombgn lelaki pula sampai. Yg ni betul2 rasa jantung nak tercabut. Dengar bising2 kat luar, hati dah tak senang duduk. Saat di panggil utk keluar, nampak muka bakal suami terus tenang. Heheheh. Dah lah sekeliling dipenuhi para lelaki jemaah dr masjid dan org pejabat agama. Yg mnikahkan kami ustaz Kahar. Dari pejabat agama. Punya la suka byk bertanya, mungkin niat nak mgusik dan menguji kefokusan perantin. Byk soalan ditanya dkt asben masa tu, asben lak mcm blur, dah dipass nya soalan kt isteri suruh cover suami. Fuhh, dgn tenang iols menjwb. Rasa mcm hero lak time tu. Hehe(muntah). 

Alhamdulillah dgn sekali lafaz kami sah sebagai suami isteri... Saat first time salam ciun tangan dia,  rasa cm terkena renjatan elektrik. Sejuk  bebeno weh. Haha aduhaii. Walaupun macam tak percaya, tapi syukur~~
.
Petang dah penat kemain, tapi aktivit tak terhenti setakat itu. Sebelah malam pula ada aktivti salin pakaian. Yg ni tak sure nak kata adat or macam mana tp mgkin adat family iols. Pulak baju semua disponsor oleh keluar makcik. Hehe. 5 pasang baju kesemua sekali, satu baju  hampir nak 50 gambar yg diambil oleh photogrpher x bertauliah sgt, adik dan kawan. Penattakboleh cakap sampai tak dapek nak sonyum do. Fikir dan tidur je utk bersedia hari esok pula~~

~Tamatlah chapter pertama~

No comments:

Post a Comment

My Instagram