Total Pageviews

Saturday, 27 February 2016

MUNAFIK !

Well hello !
Fuhh fuhh berhabuk dah blog iols ni. Disebabkam ada one of my collegues tegur kenapa lama tak update, so malam ni iols nk buat review sikit lah psl satu movie hantu yg iols tengok td. Munafik tajuk dia...hihihi
Okay, so harini sabtu iols terisi dgn pegi ngedate sekejapan dkt Jusco *so bored hari2 duk pegi Jusco je. Tp niat hati nak tgok wayg, so layan jelah. So iols pilih movie Munafik since mmg dr rumah dah terniat nawaitu nak g tgok cte ni.. hehehe
Tp takboleh cerita lelebih nanti tak suprise siapa yg baru nak pegi tgok tu. Tp apa yg iols boleh kata, iols nak bg 4.99 bintang lah utk cerita ni. Kalau bg 5 cm over pulakkk, well lain org lain lah pendapat kan? Tp salute dgn cerite arahan Syamsul Yusof ni sebab from starting cerita dia punya seram tu sampai ke ending, naik lenguh tangan iols nal tutup mata ! Jarang lah ada cerita melayu mcm ni. Plus dia ada unsur2 keagamaan, which is Syamsul sendiri yg jadi watak utama, siap ckp dalam bahasa arab pulak tu.
Kisah nya menceritakan tentang seorang ustaz yg telah kematian isterinya dalam satu kejadian langgar lari, sejak saat tu dia berhenti mengubat org dan selalu berdendam dgn org yg dah langgar bini dia. Dari situ, byk kejadian2 pelik yg jadi kt dia and family yg bg aku seram gila sampai rasa taknak tengok. Biasalah...ada lah babak2 yg cliche, contohnya mcm rumah besar2 tp duduk dalam gelap, babak dekat hospital yg sunyi takde nurse, babak bila suddenly arwah bini dia balik rumah bg salam, anak dia nyaris nak jawab balik, and paling seram babak dekat bilik mayat. Jantung aku tak sempat habis satu cycle pam darah terus buat cycle yg kedua. Hahahaha k itu hambar. Pelakon heroin dia Nabila Huda, not bad berlakon mmg menjadi gila lelagi part kena rasuk dgn Jin yg nyamar jadi Jin Islam. I salute lah !
Apapun itu cuma apa iols rasa je, kalau korang dah g tgok, share2 lah ye.
Okay lah takat tu je. Iols nak tido. Gudnite everybody. Muachhh !