Total Pageviews

Friday, 23 October 2015

3 days trip to Penang !

Assalamualaikum..

Hello gais ! Still awake? Okay hope that you wont sleep yet and read my entry. Haha. Well, esok cuti. Fuhhh, shiokknyaaaaa. So, memandangkan boleh bangun lewat sikit esok, so malam ni iols buat lah satu entry k.

Iols nak cerite sikit pengalaman iols join trip under company last week(14-16okt). Emm actually, exec iols yg sepatutnya joib group tu sebab nak melawat Perbadanan Air PPinang. But suddenly last minit she cancelled the trip and ask me to replace her. Feeling? Ofcourse, excited ! Haha. Allah makbul jugak doa iols nak g berjalan memandangkan dah lama sgt tak merasa pegi vacation. Even w/out family kan. And sbnrnya serba salah nak pegi, sebabkan pangkat iols ni sambilan je, pegi pulak dgn bos bos. Tp takpelah, dah urusan kerja, so nak taknak kena juga pergi. Ehh sorry terbebel pulak.

So okay, weols pegi trip tu hari biase iaitu rabu sampai jumaat. Rabu pagi tu dalam pukul 11 camtu weols bertolak. Almost 30 org macam tu yg ikot, so bas agak kosong. So I decide utk duduk sorang. Wehooo, layan~after singgah situ sini, lewat ptg baru weols sampai hotel. Iols dapat duduk satu bilik dgn kakyus, which is boleh dikatakan akak yg plg rapat dkt ofis tu. Tu yg membuatkan seronok sbb dah biase. Huhu. Masuk2 je bilik, kebatakan melanda diriku. Why? Sebab bilik dia superb bersih and kemas okay ! Tak caya? Okay tgok ni...

I've told ya is it? Okay now let see the toilet pulak...


Haa cemburu bukan? Lagi pulak satu bilik dua orang, duduk sana setahun pun iols sanggup. Hihi.
So, malam tu takde aktiviti sgt. Weols just pegi makan seafood dkt Hummer Bay area pekan dia tu. Apa yg best dekat Penang? Weh iols asyik makan je, lelagi org support, syukran ! Sikit hari lagi boleh gemok kalau hari2 mcm tu. He he he
The second day nya tu, weols pun bertolak ke PBAPP, perjalanan amek masa around half an hour mcm tu. Layanan kat sana mmg terbaik, staf semua friendly, and bos2 pun nampak steady je.
Haa...yg berdiri tu lah bos iols..

Seharian jugak lah weols kat sana, sebab weols pegi melawat dia punya HQ sekali dekat dalam komtar. Teruje sgt tgok environment office tu, tersusun and pengurusan pun nampak baik. So weols tak lepaskan peluang utk buat aktiviti spt di bawah..

Time ni tgh discuss apa yg patut. Hihi. After that, lepas setel apa semua, weols decide utk singgah dekat padang kota lama, menikmati pasemboq tersemboq semboq airlioq nak habaq. Actually, kawan iols tak galakkan sgt makan kt sini, sebab harga dia yg melampau2, tp mcm tak lengkap dtg Penang kalau tak singgah kan? Ada yg taktahu ke pasemboq tu mcm mana? Jgn risau iols boleh tunjukkan..

Abaikan jelah muka iols yg kusyuk ngadap tu *eleh tadi ye ye je ckp harga mahal, tp rezki jgn ditolak kan?* Lepas dah makan buat apa? Tanya lagi. Mesti lah buat mcm ni..
SAINS next top model, hahaha. Jgn terkejut okay sbb gambar ni ditangkap sendiri oleh bos iols *hashtag kau hado?*
So, malam tu weols ke batu feringgi shopping2 sikit apa yg patut. Tapi iols punya badan dah letih litaq, kepala dah sakit mcm kena putaq, takde mood nak membeli. Balik tidur berkeruh kroh krohh.
Esoknya, which is last day of the trip. Wehhh sedih ! Semacam tak puas lagi nak duduk sana. So seawal pagi weols dah check out dah, sebab planning nya adalah ke bukit bendera. Dekat sana, mujur tak ramai org, maybe sebab hari biase kan? Last pegi 2 tahun lepas, so tahun ni, ada sikit perbezaan dekat sana. So mcm biase lah, gambar kenangan jgn lupa..
Serious, kakak2 and bebudak ni semua happening gila, sampai tahap aku ketawe rasa nak pengsan. Over bukan? 

Lastly, ptg tu weols bertolak balik tp singgah dlu jeruk madu pak Ali dan Mee udang mAk Jah dkt Perak.
Okay dah, tu je yg ilols nak kongsikan pd entry kali ni. Apa yg iols dapat? Precious time. And experience. Bersyukur sgt even iols ni baru sambilan je kat situ, tp dah dpt mcm2 opportunity, and merase benda2 yg staf lain buat. And i got the chances to learn the new things, new environment, which will be used in real working experience in future. 3 days trip yg sgt bermakna, and bg ilmu yg tak dpt dilupakan. Last but not least, thanks pd yg sudi baca. And thanks pd yg byk bantu newbie ni. Huhu. Goodnight worls. Muachh ckit !





No comments:

Post a Comment