Total Pageviews

Friday, 22 January 2016

W.H.Y?

Dear diari..

Pernah tak? Kau baik dgn someone, dia lah teman utk berkongsi cerita, bergosip, even dia bukan sama jantina dgn kau, and kau anggp dia lah best friend utk kau sampaikan cerita. Tiba satu masa, suddenly dia taknak bertegur dgn kau. Dia cuba mengelak dari kau, and setiap kali kau cuba nk tegur, dia seolah mcm tak berminat nak layan. Dan bila kau tanya dia, dia sekadar jawab 'takde apa2', sedangkan kau nampak ketara sgt perubahan dia. Waktu kau bergurau dgn yg lain, kau terasa awkward bila dia ada. Kau cuba berlagak tenang dgn kehadiran dia, tapi dalam masa yg sama, kau cuba curi curi tengok reaction dia. Hampa, dia tak peduli. Itulah yg aku mula rasakan. Honestly, dulu dia penah membakar2 semangat. but now, kenapa dia mcm sengaje membakar2 hati? Tell me why??? Aku tak tenang bila ada org tak senang, sebab sampai sekarang aku hidup dgn satu persoalan, 'APA SALAH AKU??' And dia buat aku rasa aku ni teruk kerana buat diri dibenci. Teringat pesan mak 'hidup jgn bermusuh. berdosa kalau tak bertegur sapa lebih dari 3 hari'. But tell me mom bila org buat kita, apa kita masih perlu terkinja? Aku cuma nak tahu salah aku, sbb sehingga skrg aku masih tak punya jawapan.

4 comments:

  1. Hello Naddy,

    I understand your situation.. Tak tau nak kata apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Hello kak,

    Takpe lah janji kita dah try menegur, lepas tanggungjwb kita dah kan..

    ReplyDelete
  3. Hello kak,

    Takpe lah janji kita dah try menegur, lepas tanggungjwb kita dah kan..

    ReplyDelete