Total Pageviews

Wednesday, 7 October 2015

Majlis Konvokesyen UTHM'15

Well hello gais ! Lama sudah tidak menyentuh blog. Maka harini terasa nak karang sesuatu pula. Apa cerita ye? Sama2 kita saksikan. Zassss~

Phewww~iols sebenarnya baru je habis konvo last 2 days. But mood konvo tu still membara2 lagi di dalam jiwa*cewahh*. So tonight iols nak story pengalaman berkonvo lah. Jgn mual okay?

Iols sbnrnya baru first time merase konvo. Maklum lah dlu mse kt matrik takde konvo pun. Sijil je. So semangat excited nya tu lain mcm ckit. Tambah2 nak jumpa kengkawan yg almost a year tak jumpa wehhh! So iols gerak hari ahad(4/10/15) since esoknya tu which is isnin iols punya turn, sidang 5. Sidang terakhir among faculty degree. I is so sad. A day before konvo tu, iols berpeluang ketemu dgn meluat girlsss. Wahh excited okay fotoshoot gambar2 pre convo ala2 model gitteww ! Unfortunately, one of us tak dpt join, sebab dia tgh further study dkt UK sane. So , yg ada mase tu still berlima, which is me, yard, tira, faez n sarah. That day was really fun ! Tekak sampai sakit2 gara gara ketawe and jerit byk sgt. Mana tak nya, kalo dah jumpa bebudak tu tak pecah gegendang telinga tak sah. Lagi lagi dah setahun tak jumpa kan. So, esoknya tu pukul 7 dah kena ada kt dewan utk daftar. Iols bangun pkul 5 okayy kau nmpk tak kat situuu ! So dah daftar apa semua, graduan diminta utk duduk kt luar dwan dulu, utk diberi taklimat mcm mana protokol nak msuk dewan. Then almost setengah jam gitu, baru diarahkn msuk ke dewan. Wehhh, iols sakit hati betul kaki melecet pulak ! Dah lah kena jalan laju laju ckit. So kena duduk ikot listname, bila dah nk smpi turn je, kami diarahkn utk beratur, then ada checkpoint2 tertentu. Sampai atas dewan, nama akn dipanggil bdasarkn kad RFID yg discan. Canggih kan? Kau hado? Haha. Azab gila maks nok jalan dgn kaki melecet. Ntah rupa aku mase tuk amek sijil dkt NC agknya mcm ghupe ayam berak kapur kot. Arhghh spoil ! Lastly, dlm sejam lebih majlis blansung, then majlis pun tamat. Iols dah tak larat gila nk bgambar mgkin sbb semalam nya tu dah all out. So iols buat kputusan utk pulangkn jubah awl. Fuhhh, selamat tak payah beratur panjang. Senang keje. Okay takat tu jelah. Iols takde idea lah nk buat ayat bunga2. Bye nak tido.

5 comments:

  1. Comel laa Nad berjubah itu..
    Tahniah Naddy..

    Sebelum berpisah : Psst! Jgn biarkan blog anda bersawang.. (Baca ikut nada Misteri Nusantara).. K bye! hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks you kak LZ (: haipppp! Sempat lagi kan! Hahaha. Terima kasih menjadi sumber inspirasi utk rajin membuka blog hehe

      Delete
    2. Thanks you kak LZ (: haipppp! Sempat lagi kan! Hahaha. Terima kasih menjadi sumber inspirasi utk rajin membuka blog hehe

      Delete
  2. Tahniah! Nad
    Amboi! kemain possingnya niarap-niarap gittew!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak Mrs. A. Sekali sekala kak, so kita all out ! Hihihi

      Delete