Total Pageviews

Tuesday, 4 October 2016

Precious moment in my life

Dear diary,

Everything was like a dream. Am I ready to become someone new? Or maybe to become more matured? Mcm mna nak kahwin kalau tak matang lagi ni? Sigh.

Its okay nad. Take ur time-he said. Dalam pada take ur time pun, berani pula dia membawa ku ke step demi step. Kdg2 terpaksa bertabah bila perangainya totally different dgn diriku. Tak boleh keluar selalu, taknak selalu contact, jarang ckp rindu, sayang semua tu. Takboleh itu, takboleh ini. Tapi lebih pelik dgn diriku sebab boleh accept. Kdg tertanya2, serious ke tidak dia ni? namun, paling respect dia berani membawa keluarga bertemu keluargaku. Maka, 17/9/2016 tarikh diriku dirisik. Tak pernah terbayang secepat ini dia bertindak. Still remember, pada hari Sabtu tu mak ayahnya datang. Dua hari sebelum dah mula tidur tak lena. Macam2 fikir, layak ke aku dgn dia? Mcm mana penerimaan family nya yg tak pernah sekali aku jumpa? Alhamdulillah all went well. Keluarganya sgt2 baik. Maknya sgt keibuan. Saat mak nya memelukku, sayu sgguh rasa. Yg paling nervous bila kena tunjuk keanak-daraan dgn menjamu tetamu makan. Tuang air, tuang makanan. Alahai kelakar bila teringat. Apepun satu pengalaman baru bagiku.

Terima kasih kerana terima diri ini.
Ikhlas,
Bakal.

4 comments: