Total Pageviews

Thursday, 7 July 2016

S.H.R.M.Z.B

Hi alls ! Rasa belum terlambat lagi kot untuk wish Selamat Hari Raya Eidul Fitri untuk semua. Dah raya ke-3 baru berpeluang wish. Hehe. So, raya pertama this year just like the previous years. Cuma tahun ni agak meriah sikit sebab yg dah kahwin semua secara kebetulan semua turn belah sini. Diulang, yang dah kahwin. And Alhamdulillah, my family pun complete this year. Rutin raya iols? So, setiap tahun wake up in the morning, iols akan mandi sunat Hari Raya terlebih dahulu. Then siap siap utk pegi semayang raya kat masjid yg dekat ngn rumah. After balik raya, baru dapat menjamah ketupat rendang kuih bahulu, juadah enak warisan melayu. *eleh uols ni nyanyi pula*. Hehehe. After dah gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati baru lah siap2 pakai baju raya. Tema kaler this year? Tema rojak. Haha. Tahun ni tak sedondon dah, tp baru tahun family iols semua warna dekat2. Iols je yg jauh betul lari kaler merah. Lulzz. Then bersalaman sesama keluarga. Aktiviti wajib tak ketinggalan (ambil gambar). Huhu. Lepas tu, kami akan berangkat balik ke kg belah ayah kt Bt 8, Labu. Kat sana baru bertambah meriah bila ambil gambar reramai then menjamu selera. Makan lagi dan lagi. Dah berkumpul semua baru lah start jalan raya. Tak pegi jauh pun, jalan kaki ramai2 pegi rumah jiran-jiran kampung. Then, sebelah ptg nya sedara belah mak pula akan dtg beraya. Sesambil tu pegi beraya kampung mak. Like before this, raya pertama sempat ziarah kubur arwah wan dan atok. Dah petang baru sempat nk krohh krohhhh. Tp pecah rekod, tahun ni iols tak tidur k. Sampai malam beraya, exausted betul badan. Tp this year ada sikit yg iols rasa sgt kelainan nya, bila most of the cazen yg iols rapat semua dah kahwin. So diorang dtg semua ngn pasangan, iols je terkontang kanting sorang. Sobssss. Lagi terasa lebih bila photoshoot raya pun terpaksa dikorbankan sbb semua dah berkeluarga. Hopefully, insya Allah my HIF said tahun depan beraya berdua pula. Hehehehe. apepun, kte hanya merancang, Tuhan yg tentukan. So, mcm mana pula dgn raya uols ?

1 comment: