Total Pageviews

Tuesday, 11 June 2013

Trauma.

    You alls. Lame nye I tak hupdate blog you alls. Al maklum lah lately niy bz sikit lah. Menjelang musim final niy macam2 perkara plak yg jadi. Hari niy I alls nak cerita sikit pasal ketrauma-an I. 9 JUN 2013. Tarikh yang mencipta byk kenangan. First tarikh niy adalah tarikh buftey my beloved mom. And tarikh niy jugak lah I pergi ke Genting with family. Hajat hati nak sambut buftey my mom lah. Act pegi 7hb ari tu. Tp ape yg i nak cerita kat sini ialah peristiwa yang mmg tak dapat i lupakan. Jadikan cter pagi tu bertolak nak balik ke Johor. I dari genting lah. Abg ipa I yang hantar with my along. Esok nya dah final plak, so nak taknak kena balik. Waktu otw balik tu, I duduk blkg sorang2. Sgt lah feel kt berangan kat tepi tgkap sambil mata sempat menjeling2 abg2 kereta sebelah. Opsss ! Then ntah mcm mana, waktu tgh syiok berangan tu, sekali...... BAMMM ! I rase mcm ade sesuatu yang menghentam kuat kat blkg I, then ntah mcm mana sedar tak sedar I tgh thuyung hayang ke sana ke sini dalam kete tu. Ya Allah ! Rasa mcm nyawa dah melayang tyme tu. Rupanya ada satu kereta, Indian yg bawak langgar kereta abg ipar I. Maybe dia bwak laju sgt I think. Then, tak sempat potong lalu melanggar kereta yg kitorg naik. *ayat skema*. Nauzubillah, waktu tu hanya Tuhan je yg tahu mcm mana perasaan I you alls, bila abg ipar I tak dapat nak control stereng then terus melanggar divider tepi jalan tu, and kereta ktorg bgerak zig zag. Bygkan mcm dalam drama, kereta tu redah ape saja yg ada kat depan. Tp I bsyukur sgt sbb bila I bukak je mata wlaupun tyme tu kepala dah biol sbb tjantuk kuat kat cermin, tp dipanjangkan umur lagi. Kalau lah divider tu takde, mmg dah ke gaung tmpt nya kitorg. Mungkin Tuhan masih beri peluang pd I tuk hidup. And I rase sgt takut smpi nak menangis and peluk mak. Walaupun mak takde tyme tu kat sisi. Kalau lah ajal dtg tyme tu, ntah mcm mana lah family I :'( apepun, peristiwa tu mmg sgt menakutkan dan tak mungkin lupa smpai bila2. Alhamdulillah umurku masih panjang.

No comments:

Post a Comment